Blog

Seksualna potencija

Šta može narušiti performanse?

07.10.2022 14:59
Slika
 
Većina muškaraca sanja o seksualnoj potenciji koja jamči dobru izvedbu u krevetu. Međutim, u određenim fazama života shvataju da to nije uvijek moguće.

Pogledajte u ovom tekstu koji čimbenici mogu spriječiti muškarca da ostane u seksualnoj aktivnosti koliko god želi.

Što je seksualna potencija i zašto opada?
Seksualna potencija može se definirati kao sposobnost izvođenja i konzumiranja seksualnog čina. Za to muškarac mora postići, održati erekciju i postići ejakulaciju i orgazam.

Ali, u mnogim trenucima, muškarci shvataju da se njihova seksualna izvedba promijenila i da je narušena. I postoje brojni razlozi zašto se to događa.

Dob je jedan od glavnih krivaca muške seksualne potencije, a prirodno je da muškarci dožive pad svoje izvedbe od 40. godine nadalje. Od tog doba nadalje, čak je i uobičajeno da manifestiraju određeni stupanj erektilne disfunkcije.

Međutim, starenje nije jedini čimbenik koji sprječava maksimalnu seksualnu potenciju. . . U mnogim trenucima čak i najmlađi mogu shvatiti da imaju neku seksualnu disfunkciju.

Sjedenje
Istina je da je starenje jedan od čimbenika koji dovode do nedostatka seksualne potencije. Međutim, kada muškarac puno sjedi, ne prakticirajući bilo koju vrstu tjelesne aktivnosti, ovaj problem se može pojaviti brže, s više sile i utjecati na njegov seksualni život.

Bez fizičkih aktivnosti muškarci mogu imati problema s fizičkom kondicijom, pa čak i oštećenje krvnih žila, što uzrokuje oksidativni stres, predviđajući proces starenja.

Dijabetes i kardiovaskularne bolesti
Kardiovaskularne bolesti također uzrokuju oštećenje vaskularizacije tijela muškaraca, pri čemu je dijabetes jedan od glavnih čimbenika rizika. Općenito, muškarci koji imaju problema sa srcem pate od začepljenih žila, uključujući regiju penisa.

Stoga, ako postoje problemi s cirkulacijom krvi, najvjerojatnije će imati poteškoća u navodnjavanju penisa kako bi postigli i održali erekciju.

U mnogim slučajevima ove bolesti mogu dovesti do impotencije.

Stres, depresija i anksioznost
Kada su ljudi pod stresom, depresivni ili s nekim stupnjem tjeskobe, teško im je pronaći zadovoljstvo u najrazličitijim aktivnostima, uključujući seksualne.

Osim toga, u intenzivnom stresu dolazi do velikog povećanja kortizola i adrenalina u tijelu, što utječe na limbički sustav, odgovoran za proizvodnju serotonina koji dovodi do osjećaja radosti i zadovoljstva. Dakle, s tim razinama hormona smanjenim, posljedično, seksualna želja također pada.

Dakle, nekoliko emocionalnih problema može izazvati erektilnu disfunkciju kod mladih također.

Korištenje lijekova
Korištenje najrazličitijih nedopuštenih lijekova može imati vrlo negativan učinak na seksualnu potenciju, narušavanje libida, erekciju, ejakulaciju i orgazam.

Lijekovi mogu spriječiti odgovarajuće kemijske reakcije tijela kako bi se poticala erekcija i cijeli proces seksualne aktivnosti.

To je zato što ometaju djelovanje dopamina i testosterona u tijelu, koji su neophodni za želju.

Osim što narušavaju vaskularnost penisa, što je kritično u procesu erekcije, lijekovi uzrokuju i neurotransmiterske promjene koje su važne za ejakulaciju i orgazam jer utječu na reflekse kralježnice.

Farmaceutski proizvodi
Kada muškarci koriste lijekove za liječenje depresije, mogu primijetiti da doživljavaju određeni gubitak seksualne potencije.

Poput nedopuštenih lijekova, ovi lijekovi će također uzrokovati promjene u odašiljačima i također inhibirati središnji živčani sustav, smanjujući neke razine hormona. Rezultat toga je izravan napad na seksualnu želju i, posljedično, na seksualnu potenciju.

Ali nisu samo antidepresivi ti koji mogu uzrokovati nedostatak seksualne potencije, već i lijekovi za visoki krvni tlak i čireve, antikolinergike, lijekove za liječenje raka itd., Koji oštećuju serotoninske receptore.

Pušenje
Osim što uzrokuje razne bolesti, poput raka mjehura, pluća, usta i grkljana, kontinuirana konzumacija cigareta dugi niz godina može uzrokovati isti učinak koronarnih bolesti u tijelu, a to je začepljenje krvnih žila i arterija.
0 0